Prepar3D v2 yükledim, Tüm okuduğum forumlarda FSX e göre daha yüksek FPS almam gerekirken çok düşük Fps (2/3) alıyorum. Anlayamadığım bir konu .. Tüm ayarları kıssamda değişmiyor... Aynı eklentiler FSX de de yüklü bundan çok daha iyi.. Bir yerde eksik vaya hata mı yapıyorum...
Tamer Öztürk Department Moderator
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Paz 11 Ekim 2015, 14:02
Fsx ve P3d her ikisini denedim hiç randıman alamadım en güzel sonucu FS9'dan aldım grafiklerim de iyi.
Emin Yilmaz Global MODERATOR
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Paz 11 Ekim 2015, 20:20
V2'yi yeni mi aldiniz hocam? Oyleyse hemen geri verin, v3 alin. Yenisi cikti cunku. 60 gun icerisinde paranizi iade ediyorlar. P3d v2'nin performansi fsx ile ayni. Ayni performansi alamiyorsaniz bir problem var demektir. V3 icin %30 daha fazla fps veriyor diyorlar ama zannetmiyorum. O da aynidir muhtemelen. Fsx'ten en buyuk farki stabil calismasi, hata vermiyor, aniden ucustan cikmiyor. Bir de golgeler falan var. Guzel gozukuyor.
Gültekin ÖZKAN Pilot-1
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Paz 11 Ekim 2015, 20:50
FSX devam o zaman, performans sorunu var.. Çok güçlü bilgisayar gerekli..
Emin Yilmaz Global MODERATOR
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Paz 11 Ekim 2015, 22:31
Benim bilgisayarda fsx'ten iyi calisiyor ama herkesin ortami farkli tabi. Asagidaki kendi cekimim.
orhanyavuz ADMIN Orgnztor Manager
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Ptsi 12 Ekim 2015, 20:01
Benım lap-top ta fsx adım atmıyor ama p3d v1 yükledım kasma yapsada çalısıyor.
Gültekin ÖZKAN Pilot-1
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Salı 13 Ekim 2015, 09:51
Vallahi anlamadım hocam.. Bir yerlerde sıkıntı var..
Haluk ADMIN
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Cuma 16 Ekim 2015, 18:35
Ara sıra temizlik faydalı oluyor Gültekin hocam o bakır yolları falan yumuşak fırça ile fırçalayın ram leri çıkarıp silip takın yani üstü izole olmayan yerleri temizleyin demek istiyorum havadaki nem buralarda yerleşip geçirgenlik yapabiliyor gibi geldi bana bu da çakışma yapıp sıkıntı yapabilir her temizlikten sonra faydasını gördüm ben, nazik davranın dememe gerek yok tabi.
Gültekin ÖZKAN Pilot-1
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Cuma 06 Kas. 2015, 08:46
Evet bir bakım istiyor..
aarslan Pilot-2
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Cuma 06 Kas. 2015, 19:54
Hayırlı Akşamlar temennisi ile
FPS ayarını 60 olarak ayarlarmısınız?
Gültekin ÖZKAN Pilot-1
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS Cuma 06 Kas. 2015, 21:50
FPS 60 yaptım... 7 çivarında alıyorum... İç görüntü ve dış görüntü geçişlerinde 15 çivarı oluyor ançak hemen aynı değerlere düşüyor..
aarslan Pilot-2
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS C.tesi 07 Kas. 2015, 01:16
Atatürk (LTBA) hava limanında mı FPS düşüyor. Diğer alanlarda denediniz mi?
aarslan Pilot-2
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS C.tesi 07 Kas. 2015, 01:25
Birde, yaptığınız değişiklikleri kaydetmiyor olabilir. Senaryo kütüphanesini (Scenery library) kontrol edermisin? Kütüphanede World'den başka bir yer yüklü değilse "Bölge ve Dil değişikliği yapılması gerekecek. Deneti Masası-Bölge açılarak İngilizce(Amerikan) seçerek kaydediniz. Simülatör ayarlarını yeniden yapınız.
Gültekin ÖZKAN Pilot-1
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS C.tesi 07 Kas. 2015, 12:24
Hocam; Diğer meydanlarda da aynı sonuçu veriyor.. PMDG 737 buna nasıl kuruyoruz. Bilginiz var mı? (önce kasmayı çözdükten sonra bakacam tabii)
Senaryo kütüphanesini (Scenery library) dediğiniz yer. Kurulumun olduğu Prepar3d/Scenery/altında 0000 ile başlayıp 1107 kadar numaralanmış klasörlere ilave olarak AFRİ, ASSI vs.. ve en sonda belirttiğiniz World klasörü var.. Bu kalsörün içinde ise scenery ve texture klasörü bulunmakta.. Belirttiğiniz gibi World dan başka yüklü sanırım..
Hocam; HDD sorun olabilir mi diyecem çünkü bilgisayar açılışında takılıyor..F1 tuşuna basınca açılıyor. Bu bir HDD sorunu, ançak FSX de böyle kasmalar olmadığı için buna toz konduramadım..
aarslan Pilot-2
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS C.tesi 07 Kas. 2015, 14:05
Sabit diskinizde Bozuk sektör "bad sektor" düzeltmesi yaptınız mı? Önce bozuk sektörü düzeltin ki diğer konulara bakalım. PMDG 737NGX P3D yazılımı P3D v 3.0 için için var mı bilmiyorum. P3D v2.5(Prepar3D v2 2.5.12946.0) için var.
Gültekin ÖZKAN Pilot-1
Konu: Geri: PREPAR3D Düşük FPS C.tesi 07 Kas. 2015, 16:31
İlginize teşekkürler hocam., Benim önce bu sorunları bi halletmem gerek..