Son haberlere gore Prepar3d 2.0'in bu ay icerisinde cikmasi kesinlesti. Lockheed Martin beta tester'larina artik disariya goruntu ve video verebilirsiniz diye izin vermis. Su anda Avsim yikiliyor.
Yeni versiyonun ozellikleri
- DX11'le daha gercekci goruntu - Ozellikle golgeler, deniz-dalga animasyonlari, kontrast cok gercekci olacak - Gercek 3 boyutlu bulut ve sis efekti var - Autogen binalarin ve agaclarin ucak ilerledikce yerden bitmesine care getirilmis. Autogenler yavas yavas gozukecek bir anda yerden bitmeyecek - Islemcinin yukunu birden fazla cekirdek uzerine efektif bir sekilde yayabilme ozelligi - Islem yukunu islemciyle ekran karti arasinda duzgun bir sekilde paylastirabilme ozelligi - FsX'in eklentileri ile uyumluluk (PMDG 777 haric eski eklentilerin cogu calisacak)
PMDG desteklemiyor hocam P3d'yi. PMDG 737NGX P3d'de calisiyor ama 777'ye ozel olarak kilit koymuslar calistirmayalim diye.
Benim bildigim buyuk gelistricilerden birtek PMDG inat ediyor. Digerleri P3d'ye destek vereceklerini acikladilar. Malum PMDG eklentilerini Boeing'le anlasmali olarak cikariyor. Soylenilenlere Lockheed Martin Boeing'in rakibi oldugu icin Boeing tas koyuyormus. Istemiyormus kendi ucaginin eklentisinin rakip firmanin simulasyonunda cikmasini.
Tek kelimeyle harika resimler.Bu gidişle resimlere bakıp yetineceğiz.Teşekkürler Emin hocam.
Tamer hocam daha gencsiniz masallah. Simdi Fs9'la kendinizi havacilik konusunda gelistirin, ileride elbet gecersiniz. Keske ben ogrenci iken Fs9 olsaydi da ucsaydim. O zaman sinirsiz zamanim vardi. Zaman olmayinca en son bilgisayari almissiniz, etmissiniz faydasi yok. Zaman en kiymetli sey.
Şuan bile vakit bulamıyorum hocam.Mart ayında YGS sınavı var.Dershane ve okul derken, uçuş yapmaya vakit kalmıyor.Cumartesi-Pazar bile dershane oluyor.Daha öğreneceğimiz çok şey var.Vakit bulursam, foruma giriyorum(genelde telefondan girip bakıyorum).Aylar oldu uçuş yapmayalı ne kadar özledim uçmayı anlatamam hocam.Yarın şeytanın bacağını kırabilirim ama hadi hayırlısı
Tabiki hocam, zaten bir video yuz resimden iyidir. Video'da da goruldugu gibi yeni golge efekti cok hos olmus. Gunesin pozisyonuna gore resmen golge dusuyor kokpitin icine. Sis olayi da cok hos. Sisli havalarda ils'le inis yapmak falan cok zevkli olacak.
PMDG desteklemiyor hocam P3d'yi. PMDG 737NGX P3d'de calisiyor ama 777'ye ozel olarak kilit koymuslar calistirmayalim diye.
Benim bildigim buyuk gelistricilerden birtek PMDG inat ediyor. Digerleri P3d'ye destek vereceklerini acikladilar. Malum PMDG eklentilerini Boeing'le anlasmali olarak cikariyor. Soylenilenlere Lockheed Martin Boeing'in rakibi oldugu icin Boeing tas koyuyormus. Istemiyormus kendi ucaginin eklentisinin rakip firmanin simulasyonunda cikmasini.
Baska bir video daha. Yeni golge efektinin ozellikleri gorulebilir. GSX'i cikaran FS Dream Team'e gore P3d 2.0'in getirdigi yenilikler FsX'in Fs9'a getirdigi yeniliklerden cok daha fazla. Ozellikle eklenti gelistiricilerin islerini cok kolaylastiran bir platform olmus. Bu daha gercekci ve kompleks eklentiler gorecegiz demektir.
Cikis tarihi 25 Kasim olarak kesinlesti. Satis Prepar3d'nin kendi sitesinden download seklinde yapilacak.
Bu arada almayi dusunen arkadaslar icin: programi calistirmak DX11 uyumlu bir ekran kartina sahip olmaniz gerekmekte. Kartinizin DX11 uyumlu olup olmadigini almadan once kontrol ediniz.
Cikis tarihi 25 Kasim olarak kesinlesti. Satis Prepar3d'nin kendi sitesinden download seklinde yapilacak.
Bu arada almayi dusunen arkadaslar icin: programi calistirmak DX11 uyumlu bir ekran kartina sahip olmaniz gerekmekte. Kartinizin DX11 uyumlu olup olmadigini almadan once kontrol ediniz.
Bu versiyonu inanılmaz merek ediyorum. Bakalım GTX570'im yeterli gelecek mi?DX11 desteği mevcut kart'da. Sırf bunu için 1500TL ekran kartı bütçesi ayırdım, heyacan dorukta:)
Bu versiyon ekran kartinin hakkini verecegi icin ekran kartina yapilan yatiriminiz bosa gitmez hocam. Sizin kart fena degil ama yeni ozellikler icin biraz zayif kalabilir. Bence bir deneyin performans sizi tatmin etmezse GTX680 falan alirsiniz, bu aralar fiyatlari dustu cunku. Paraniz varsa direkt GTX Titan alin tabi :)
Bu versiyon ekran kartinin hakkini verecegi icin ekran kartina yapilan yatiriminiz bosa gitmez hocam. Sizin kart fena degil ama yeni ozellikler icin biraz zayif kalabilir. Bence bir deneyin performans sizi tatmin etmezse GTX680 falan alirsiniz, bu aralar fiyatlari dustu cunku. Paraniz varsa direkt GTX Titan alin tabi :)
Aslında hocam GTX Titan yerine GTX690 almak daha mantıklı ki şuanda elimde birtane GTX690 var:) Oyuzden GTX690'dan yana kullanacağım hakkımı.. Arkadaşımdan almıştım test için baya güzel zaten testler'de GTX Titan'dan daha ileri seviye bir kart olduğu bariz belli. Dual GPU olmasından kaynaklı buda. Şunu düşünebilirsiniz bu kart'ı zorlayacak oyun yok diyebilirsiniz ama bu kart sanırım beni 4-5 sene idare eder:) Aşağıda karşılaştırmayı görebilirsiniz.
Dual GPU'nun FsX'e bir faydasi yok hocam. O benchmark testlerine bakmayin siz. Onlar hep yeni aksiyon oyunlariyla falan denenmis. FsX icin GTX 690, GTX 680'le hemen hemen ayni performansi gosterir. GTX Titan'a ise yetismesi mumkun degil.
Yeni cikacak P3d 2.0'in da henuz Dual GPU'yu destekleyip desteklemeyecegi belli degil. Siz tabiki programi arkadasinizin ekran karti ile bir deneyin, ona gore karar verirsiniz ama Dual GPU'lu bir ekran karti icin acele etmeyin derim.
Benim bildigim P3d'nin bir sonraki update'i yani 2.1 versiyonu SLI ekran kartini destekleyecek. Yani iki tane ucuz ekran kartiyla ust duzey bir kartin performansini gecmek mumkun olacak. Bu SLI destegi sanirim bir sene sonra falan gelir. Ben SLI destegi gelene kadar bekleyip GTX 680'leri ciftlemeyi dusunuyorum. Butceme en uygunu bu.
Dual GPU'nun FsX'e bir faydasi yok hocam. O benchmark testlerine bakmayin siz. Onlar hep yeni aksiyon oyunlariyla falan denenmis. FsX icin GTX 690, GTX 680'le hemen hemen ayni performansi gosterir. GTX Titan'a ise yetismesi mumkun degil.
Yeni cikacak P3d 2.0'in da henuz Dual GPU'yu destekleyip desteklemeyecegi belli degil. Siz tabiki programi arkadasinizin ekran karti ile bir deneyin, ona gore karar verirsiniz ama Dual GPU'lu bir ekran karti icin acele etmeyin derim.
Benim bildigim P3d'nin bir sonraki update'i yani 2.1 versiyonu SLI ekran kartini destekleyecek. Yani iki tane ucuz ekran kartiyla ust duzey bir kartin performansini gecmek mumkun olacak. Bu SLI destegi sanirim bir sene sonra falan gelir. Ben SLI destegi gelene kadar bekleyip GTX 680'leri ciftlemeyi dusunuyorum. Butceme en uygunu bu.
Hocam zaten Dual gpu fsx'de kullanmıyor onu biliyorum da ben prepar3d için denemek istiyorum. Prepar3d'de GTX690 faydalı olur diye düşünüyorum. GTX690'da dual gpu var böyle birşeyi desteklememesi imkansız. Yani gtx 690 kendinden sli'lı.
Satın aldım ve şuanda uçuyorum harika tavsiye ederim:) Görüntüler 10 numara:) Yanlız birşey sormak istiyorum bu simulator'de boeing airbus falan kullanamayacakmıyız?
Ben ilk gun aldim, kurcaliyorum su anda. Haftasonu detayli bir degerlendirme yazacagim ama simdilik bir kac hatasini kesfettim, ayrica bazi ucaklarda fatal error alip duruyorum. Bakalim bunun da tam ayarini bulana kadar biraz zaman gececege benzer.
Airbus Extended P3d uyumlu bildigim kadariyla. Ayrica PMDG de P3d versiyonlarini cikaracak ucaklarinin ama FsX icin yapilan 737NGX sorunsuz calisiyor. 777 calismiyor.
Ö.Savaş Flight Instructor
Konu: Geri: Prepar3d 2.0 Cikiyor Paz 19 Ocak 2014, 16:20
Başkanım p3dv2 için nvidianın hangi sürücü sürümünü tavsiye edersiniz?
Emin Yilmaz Global MODERATOR
Konu: Geri: Prepar3d 2.0 Cikiyor Ptsi 20 Ocak 2014, 07:44
Hocam belirgin birsey yok, en yenisini indirip kullanin ama FsX'le ayni bilgisayardaysa FsX'e oncelik verin derim ben. Ben 320.18 surumunu kullaniyorum, hem FsX hem P3d icin bana en uyani bu.
Bir de su var, an itibariyle P3d v2 icin Nvidia Inspector profili yok, o yuzden antialiasing yapilamiyor tam. Subat sonu gibi 2.1 yamasini cikaracaklar, bu problemi halledeceklermis, resmi forumunda oyle yaziyordu.
Ö.Savaş Flight Instructor
Konu: Geri: Prepar3d 2.0 Cikiyor Cuma 31 Ocak 2014, 23:52
Başkanım bu p3d fsx dende beter çıktı. Adam gibi çalıştırmak için dünyanın en iyi konfigüre edilmiş bilgisayarına sahip olmak lazım. Fsx'te aklınıza gelen her türlü uygulamayı çalıştırıyorum hemde sorunsuzca. P3d'de fps 8 lerde sürünüyor. Fsx te ise pmdg ve yüklü havaalanları dahil fps 18 lerde iken p3d beni çok şaşırttı doğrusu.