Facebook |
|
Visitors |
The following countries follow VAPS: ( Since 01.01.2014 )
|
Sosyal yer imi |
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi lütfen paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi saklayın ve paylaşın |
|
|
| Offline Hava Şartlarına Göre Pist Değişimi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Zeynel Pilot-1
| Konu: Offline Hava Şartlarına Göre Pist Değişimi Salı 25 Tem. 2017, 13:05 | |
| Merhabalar. Online de olduğu için acaba offline uçularda da hava şartlarına göre pist değişimi yaptırabilir miyim ? Bunun için bi eklenti uygulama var mı ? Teşekkürler | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: Offline Hava Şartlarına Göre Pist Değişimi Çarş. 26 Tem. 2017, 02:37 | |
| Zeynel hocam, eklenti vardı sanırım ama şu an bilemiyorum. Ancak, FS başladığında ana menüdeki seçeneklerden "Selected Weather" 'dan "Major Thunderstorm", "Stormy Weather", vs. gibi kötü hava şartları seçildiğinde pist değişimi oluyor. Diğer hocalarımız da başka çözümler sunabilir. Saygılar. | |
| | | Zeynel Pilot-1
| Konu: Geri: Offline Hava Şartlarına Göre Pist Değişimi Çarş. 26 Tem. 2017, 12:43 | |
| Hocam dediğinizi de deniyorum şimdi. Ama asıl istediğim uçuş sırasında biraz daha gerçekçi olması maksadıyla eklenti istiyordum. Hava durumunu dediğiniz gibi yapsam yine hangi piste iniş kalkış yapabileceğimi az çok tahmin edebilirim. Ama istediğim eklentiyle ATC den bu bilgili almam gerekecek. Teşekkür ediyorum. Saygılar | |
| | | Özgür Kiraz MANAGER
| Konu: Geri: Offline Hava Şartlarına Göre Pist Değişimi Perş. 27 Tem. 2017, 01:23 | |
| Çevrim dışı uçuşlarda FS kontrolörü, rüzgara uygun pist belirliyor, onu belirteyim. Haa, şöyle bir durumla da karşılaşmıştım: İstanbul Atatürk için inişe 05 vermişti (ki yılın büyük bir bölümü bu piste oluyor inişler, poyraz sebebiyle) ancak kalkışları da 05 pistine yöneltmişti. O zamanlar kullanılan tasarımda 05'i kalkışa kapatsak sıkıntı olmayabilirdi belki. Haliyle 05 kalkışa da verilince uzun uçak kuyrukları oluşuyordu. Normalde 05 iniş iken 35L/R de kalkışta kullanılıyor ancak FS, bunu bilemiyor. 05'i kalkışa kapatmak da yanlış çünkü özellikle kış aylarında 20 kts üzeri rüzgarda inişi 35L/R pistlerine veriyorlar (kuzeyden geliyor bu rüzgar). Bu durumda 05 pistinin de kalkış için kullanıldığını biliyorum (ağır uçaklarda yetersiz kalabiliyor uzunluğu nedeniyle).
Ücretli eklentilere sahipseniz hava durumunu değiştirip deneyin derim ancak Atatürk'te yapmayın bunu. Tek pistli meydanlarda denenebilir. | |
| | | Zeynel Pilot-1
| Konu: Geri: Offline Hava Şartlarına Göre Pist Değişimi Perş. 27 Tem. 2017, 08:19 | |
| Çevrimdışı uçuşlarda bu istediğim zor gibi görünüyor hocam.
Bir eklenti buldum hocam. İstanbul Atatürk de eklentide ki hava şartlarını yaptığımda kalkış için 23 pistine yöneltmişti. Altimetre değerinde 2992 yerine 3003 gibi bi değer söylemişti. Dediğiniz gibi bu şartlarda bu pist hem için hem kalkış gibi kullanılıyor.
Teşekkürler. Saygılar hocam. | |
| | | | Offline Hava Şartlarına Göre Pist Değişimi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |