Bu akşam veya yarın Tailwind de biter. MyCargo(ACT) olacaktı ama, planlarını yapmak epey uğraştıracağından onu Tailwind'den sonraya bıraktım. Salı günü MyCargo'ya başlarım. Bu arada AIA-Tailwind B734 uçaklarının tescillerini silmeden olduğu gibi güncelleme klasörüne atmışsın.
İyi ki silmemişsin; TC-TLC tescili olan B734'ü "WestairBenin" olarak boyadım. Böyle uçuyormuş şu an... Biraz sonra CFG düzenlemeleri ve planlarına geçeceğim.
Gelelim Sharklet'e.. FAIB'ten bulmuşsun ellerine ve araştırmana sağlık hocam. Yalnız resmi büyütüp baktığımda textureler DDS uzantısında, yani FsX için mi?..
-Gerçi FsX için olan DDS uzantılı bir textureyi Fs9'a BMP olarak uyarlamanın açıklamasını burada yapmıştım;
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] - İkinci nokta A320_FAIB AI uçak texture klasöründe, gündüz ve gece olmak üzere iki adet resim dosyası olması lazım. Böyle mi hocam?. Daha fazla olduğunda Frame düşebilir. Biliyorsun, geçen bir yazımda; Gündüz texturesini (????_T.bmp) 1024pix. ve DXT1 formatında, alfalı gece texturesini (????_L.bmp) 512pix. ve DXT3 formatında kayıt ediyorum demiştim. Böylece gündüz texturesi 513kb., gece texturesi ise 257kb.olduğundan kullanıcıların Frameleri de korunuyor.
- Ayrıca boyadığınız uçakları "aircarft.cfg" düzenlemesini de yaparak Fs'de bir test edin. ANCAK...maalesef bu uçağı air dosyasında düzenleme yapmadan göremezsiniz. Uçak dizininde sim dosyası olarak bildiğimiz, "????.air" dosyasını "AirEd" programı ile (yüklenmeden direk çalışır) açarak, 105. satırdaki "
*Aircraft type=2" karşısındaki sayıyı "
0" (sıfır) yapmanız gerekir. Bu satırda sayı"2" olursa uçak, seçim ekranında görülmez, "0" olursa seçip kullanabilir, test edebilirsiniz.
-Bir başka nokta da, şimdi siz A320'yi boyadıktan sonra buna nasıl bir plan yapacağız?.. Hale hazırda camiamızda Pegasus_A320 sharklett için yapılmış bir plan yok, bildiğim kadarı ile..Bu durumda Peter hocam, engin ve derin araştırma gücüyle inşallah yardım eder bize..
Yalnız birkaç saat önce net'te gezerken AI için birçok site adresleri olan sayfa buldum. Zamanım olmadığından hepsini araştıramadım. Buralara da bakılabilir, Pegasus A320 planları için...
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (
Links yazan yerin altındaki siteler..)
Ali Camat hocamıza Tamer hocam sorabilirse, belki onlarda A320'nin AI-planları vardır.
Şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin hocam.