Facebook |
|
Visitors |
The following countries follow VAPS: ( Since 01.01.2014 )
|
Sosyal yer imi |
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi lütfen paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi saklayın ve paylaşın |
|
|
| THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) | |
|
+79Doğukan efe00 Mustafa Adlin BurakOZ kutaysarigul erkann006 cemozgecen kadir yavuzer kamil68 furkanoner öykü68 suat durur Ayhann alicanlakott2 Semihvardar sekoo02 pılotoguzhan Ali Kayasoy Halil Ibrahim Sarıkaya batu1993 Yakup Karakas cberkan alacakaptan Gorkem Deniz mehmetsalih Batuhan Özden B. Arda Aycan ilter71 Alper2590 ahmet44 osmantorer Alp Deniz Şenyurt Noyan737 firatsonmez Oguzhan onurkanzuk Berfin ok Yunus Piyade musallat258 Deniz Can Onur Aşkın Kubilay Sedat klavier Sinlenmez Mertcan UZER CanK34 damonpak iso8887 Cpt.Orkun_44 hknpal kadirsariaslan Özgür Kiraz ÇAĞATAY ARSLAN Tufan KORKMAZ adondecuir mertkarslioglu amenathen Kaan Özgel tezcalitpoka kursat atakan Kahraman Pilot Oguzhan KILIC Kağan ATÇI Selim ŞAHİN Codablack dorarara istanblue fthyvz caner kaptan memo1998 d-mod wannabepilot Erdinç TURKAN erdener TUAF-Tora pilot epremsoft yigitciftci 83 posters | |
Yazar | Mesaj |
---|
pilot MANAGER
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Cuma 04 Şub. 2011, 16:11 | |
| Evet, 3D-Virtual kokpit veya 2D-kokpit panellerindeki göstergelerin butonları fare ile çalışması gerekirken çalışmıyorsa;( Farenin ucunda El işareti olması gerekir!,OK işareti değil) 1-) Bu panele ait "gauges" dosyalarının "Fs9 (FsX) / Gauge" klasörüne atılmamış olmasından (atmadığınızdan) kaynaklanır.. 2-) 1. maddeyi doğru yaptığınızı farzederek, "gaguge" dosyaları ile birebir ilişkili olan "texture" resim dosyalarının bulunduğu "...????." klasörünü de "Fs9/Gauge" klasörüne eklemeniz gerekir.(Bu texture klasörü varsa tabi..) 3-) Bazı Gauge dosyaları, Uçak dizinindeki "Panel" klasörünün içinde kalarak çalışabilecek şekilde XML dosyaları hazırlanmış olabilir.Şayet böyle hazırlanmış "gauge" dosyalarını da alışkanlıktan "Fs9/Gauge" klasörüne atarsanız,yine paneldeki buton veya aletleri fare ile oynatamazsınız. Bunları gerektiği gibi yüklemek ve paneldeki her butonu kullanabilir yapmak için uçağı çizen kişinin "Read ME!.txt" dosyasını MUTLAKA okumak gerekir. "INSTALL.txt" açıklamalarını da bir okuyunuz.Mutlaka sorununuz halledilecektir. Üzülmeyin lütfen. saygılarımla.
En son pilot tarafından Ptsi 02 Mayıs 2011, 18:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
| | | d-mod Vaps-Supervisor
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Cuma 04 Şub. 2011, 17:41 | |
| saolun pilot hocam dediklerinizin hepsine teker teker bakıcam bişey olursa gene sorarım...
ilk mesajımı biraz karışık yazmışım yazarken fark etmedim kusura bakma hocam :) :) | |
| | | dorarara Pilot-1
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Cuma 04 Şub. 2011, 18:01 | |
| müthiş bir boyama hocam. farklı bir şeyler yazmak istiyorum ama yok... ellerinize sağlık! | |
| | | Codablack Pilot-1
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Salı 08 Şub. 2011, 19:16 | |
| Bu güzel 777 için çok teşekkür ederim!.. | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Perş. 17 Şub. 2011, 17:31 | |
| Değerli arkadaşlar, Konudaki Boeing777 ile kalkışta sorun yaşayan, pistin sonuna kadar gelmesine rağmen, uçağı havalandıramayan ve inişi yumuşak gerçekleştiremeyen kaptanlarımıza FIX dosyası, ilk mesajdaki resimlerin altındaki "FIX dosyaları" na EKLENMİŞTİR!. İndireceğiniz ".air" dosyası ile rahatça havalanır ve yumuşak bir iniş gerçekleştirebilirsiniz. Keyifli uçuşlar!.
| |
| | | Selim ŞAHİN Global MODERATOR
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Cuma 18 Şub. 2011, 00:16 | |
| Çok güzel boyanmış.. Model zaten kullandığım bir model onur air boyamasıyla tabi.. Ancak kalkıştan sonra ki dengeleme de ve inişe yakın süzülüş hattında(glide slop) bir kaç küçük sorun yaşıyordum.. Umarım bu fix air dosyası daha da mükemmelleştirecek.. Ellerinize sağlık.. | |
| | | Kağan ATÇI Vaps Designer
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 26 Şub. 2011, 00:37 | |
| hocam aslında şu projeyi bitirmek için senden üç beş tüyo almak için bakmam lazım çok uzadı çünkü :D | |
| | | Erdinç TURKAN MANAGER
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 26 Şub. 2011, 13:18 | |
| Arkadaşlar SS deki uçağın yanındaki servis araçlarını ( Ground Service Vehicles ) nasıl seçiyoruz, bende sadece cargo araçaları çıkıyor, merdiven ve servis araçaları bende gözükmüyor,sizlerde çıkıyormu ? bende nasıl çıkartabilirim.Uçak konu başlığındaki Posky B777-300 Saygılar. http://www.hizliupload.com/img/27016242143404370156.jpgNOT: Shift+E-2-3-4-5-6-7-8-9 hepsini denedim fakat olmadı.Başka biryol olmalı, fakat ben bulamıyorum,uçağın texturesi içinde OS777GS2_l , OS777GS2_t bmp dosyaları mecut. | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 26 Şub. 2011, 19:09 | |
| Hocam, VDT ile hepsini çıkartabilirsiniz. B777 tipli iki jetli büyük uçaklar için hazır Default paket: http://www.zshare.net/download/847710412f1dc292/Fakat siz, bu uçakta farkı 2D panel veya 3D VC kullanıyorsanız, elinizdeki panel'e VDT yükleme açıklamaları yukarıdaki linkte olmasına rağmen, bana sadece PANEL klasörünü gönderdiğiniz an hemen uygularım.Saygılar. EDİT:Şimdi baktım da...Ben de uçak varmış. Ve panel klasörünün içinde "Pky_util" adında bizim VDT gibi tool var. yani VDT gibi çalışıyor. "Panel.CFG" sine baktığımda SHIFT+7 veya SHUFT+8 ile PKY Util'i ekrana getirerek resimde işaretlediğiniz konteynerleri görebilirsiniz. Şayet panel klasörünüzün içinde "Pky_util" klasörü yoksa ben size gönderebilirim. | |
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 26 Şub. 2011, 21:39 | |
| Hocam, ben uçağın dışından yapıyormuşum, 2D panelden Pky_util çıkdı hallettim, hatta VC panele uygulamasıda var, yapmaya çalışacağım,umarım beceririm, yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Saygılar. http://www.ressim.net/61/upload/1cb0c209.jpg | |
| | | Oguzhan KILIC Vaps Designer
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 26 Şub. 2011, 22:20 | |
| Hele şükür... ::) En sonunda 777 koltuğuna oturacağım Emeğine sağlık hocam ::) | |
| | | Kahraman Pilot Pilot-2
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Paz 27 Şub. 2011, 11:54 | |
| Boyama çok güzel olmuş
Uçakda öyle
Yer araçları zaten bana göre en güzelleri
Elinize sağlık
Fakat bir sorum olacaktı resimlerde gördüm de tüm uçaklar THY bunu nasıl sağlıyoruz | |
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Paz 27 Şub. 2011, 22:55 | |
| - Kahraman Pilot demiş ki:
Fakat bir sorum olacaktı resimlerde gördüm de tüm uçaklar THY bunu nasıl sağlıyoruz Resimde gördüğünüz araçlar sadece Posky B777 lerin kendi yazılımlarında var, diğer uçaklar için ücretli programlar var onları kurduğunuzda istediğiniz uçağın yanına araçlar geliyor.Saygılar. | |
| | | kursat atakan Pilot-1
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Salı 01 Mart 2011, 14:29 | |
| çok teşekkürler güzel bi paylaşım | |
| | | tezcalitpoka Pilot-1
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Cuma 04 Mart 2011, 18:49 | |
| hyarıka goruunuyor,tesekkurler | |
| | | Kaan Özgel Global MODERATOR
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 12 Mart 2011, 23:25 | |
| Hocam indiriyorum denedikten sonra görüşlerimi yazıcam | |
| | | amenathen Vaps Designer
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Paz 13 Mart 2011, 17:07 | |
| Hocam emeğinize sağlık, bu arada SS'ler çok güzel olmuş. | |
| | | mertkarslioglu Pilot-4
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 19 Mart 2011, 00:19 | |
| | |
| | | mertkarslioglu Pilot-4
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 19 Mart 2011, 02:56 | |
| Arkadaşlar benim bu uçakla ilgili bir problemim çıktı uçağın 3D cockpitindeki göstergeler çalışmıyor karanlık duruyor Fsx kullanıyorum bu problemi nasıl önlerim | |
| | | adondecuir Pilot-1
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 19 Mart 2011, 21:56 | |
| hocam çok güzel olmuş elinize sağlık | |
| | | Tufan KORKMAZ Pilot-1
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 30 Nis. 2011, 15:40 | |
| güzel bir uçak ellerinize sağlık | |
| | | ÇAĞATAY ARSLAN Pilot-2
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) C.tesi 30 Nis. 2011, 16:29 | |
| emekleriniz için çok teşekkürler. | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Ptsi 02 Mayıs 2011, 18:53 | |
| Çağatay hocam'dan bana PM ile gelen sorun mesajı: (İçeriği gizli olmadığından ve hepimizi ilgilendiren sorun mesajı olduğundan, İlgili olan bu konu içinde yayınlamakta sakınca olmadığından yayınlıyoruz).. - ÇAĞATAY ARSLAN demiş ki:
- Merhaba Pilot Hocam,
Sizi yine rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın,bu 777 uçaklarla ilgili panel sorunum devam etmekte.. Yiğit Çiftçi hocamın tasarladığı 777-35R TC-JJA akdeniz uçağını download edip fsx içerisindeki airplanes dosyasına ekledim.Uçak fsx te gözüküyor,ama yine 2d cockpit ve Virtual cockpitte tuşlar ve ekranlar gözükmüyor.Önerdiğiniz gibi ilgili uçağın dosyası içerisinde bulunan gauges isimli klasörü FSX/Gauges içerisine yapıştırdım.Panellerde tuşlar ve ekranlar yine gözükmedi.İlgili uçak içerisinde panel klasöründe de bazı dosyalar var acaba onları damı bir yerlere yapıştırmam gerekiyor,inanın uğraşıyorum ve bulamıyorum.Hocam yardımlarınızı rica ederim.saygılarımla.
En son pilot tarafından Ptsi 02 Mayıs 2011, 18:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Ptsi 02 Mayıs 2011, 18:55 | |
| Yazdığım cevap: ------------------ Çağatay hocam, Yiğit hocanın paylaştığı B777 konusunun 3. sayfasında bir mesajım varmış.Alıntıyla paylaşıyorum.Üzülmeyin olacaktır inşallah.. Alttaki alıntıdan da sonuç alamazsanız, ilgili konuya çıkan sorunları yazarsanız daha çabuk ve daha fazla çözümler diğer arkadaşlardan da gelecektir. - pilot demiş ki:
- Evet, 3D-Virtual kokpit veya 2D-kokpit panellerindeki göstergelerin butonları fare ile çalışması gerekirken çalışmıyorsa;( Farenin ucunda El işareti olması gerekir!,OK işareti değil)
1-) Bu panele ait "gauges" dosyalarının "Fs9 (FsX) / Gauge" klasörüne atılmamış olmasından (atmadığınızdan) kaynaklanır.. 2-) 1. maddeyi doğru yaptığınızı farzederek, "gaguge" dosyaları ile birebir ilişkili olan "texture" resim dosyalarının bulunduğu "...????." klasörünü de "Fs9/Gauge" klasörüne eklemeniz gerekir.(Bu texture klasörü varsa tabi..) 3-) Bazı Gauge dosyaları, Uçak dizinindeki "Panel" klasörünün içinde kalarak çalışabilecek şekilde XML dosyaları hazırlanmış olabilir.Şayet böyle hazırlanmış "gauge" dosyalarını da alışkanlıktan "Fs9/Gauge" klasörüne atarsanız,yine paneldeki buton veya aletleri fare ile oynatamazsınız. Bunları gerektiği gibi yüklemek ve paneldeki her butonu kullanabilir yapmak için uçağı çizen kişinin "Read ME!.txt" dosyasını MUTLAKA okumak gerekir. "INSTALL.txt" açıklamalarını da bir okuyunuz.Mutlaka sorununuz halledilecektir. Üzülmeyin lütfen. saygılarımla.
Bu mesajınızı izninizle konuda paylaşmak isterim. Çünkü aynı sorunu olan arladaşlar da görebilsinler.. Sorunları konuya yazarsanız, daha çok ve hızlı çözümler gelir ve diğer kaptanlarımız da bunlardan faydalanır.. | |
| | | Özgür Kiraz MANAGER
| Konu: Geri: THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) Ptsi 02 Mayıs 2011, 20:21 | |
| Ben de bu özelden soru sormayın fırçası bana geldi sanmıştım Dün gece, Kurty hocama, Airbus ile ilgili bir sıkıntımı sormuştum, Wilco serisinden kaynaklanan, ondan mı uyarı konusu açıldı diyecektim ama değilmiş (kendimizi de ihbar ettik ya neyse) Neticede sorun çözülmedi, arama motorlarında da bulamadım, galiba bu sorunu yaşayan tek Allah'ın kulu da benim. | |
| | | | THY (TC-JJA) Akdeniz_B777-35R/ER_(POSKY) | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |