Facebook |
|
Visitors |
The following countries follow VAPS: ( Since 01.01.2014 )
|
Sosyal yer imi |
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi lütfen paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi saklayın ve paylaşın |
|
|
| Bu türlere gıcık oluyorum.. | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: Bu türlere gıcık oluyorum.. Ptsi 20 Tem. 2009, 02:15 | |
| Artık ne diyeyim. Gta Sanandreas'ta Uçak sürerek FS'dede aynı olacağını sanıyorlar :D Okuyamayanlara: "Hayır flapları yanlış zamanda açmış..Flapların özelliği hızı kesmektir..Piste paralel olarak tam "touch" olduğunda açılır.." Buda Flap nedir? Flaplar; uçakların genellikle hücum kenarı, bazen de firar kenarında bulunan; kanat kamburluğunu arttırarak sirkülasyon kuvvetini de arttıran, bu sayede kanadın taşıma kapasitesini yükselten bileşenlerdir. Uçaklar inişte ve kalkışta, düşük süratlerde daha yüksek kanat taşıma kapasitelerine ihtiyaç duyduğundan, flaplarını açarlar. Flaplar çoğu zaman uçağın yuvarlanma momentini sağlayan kanatçıklara benzerler. Zira, görevleri çok farklıdır. Yatırgaçlar birbirlerine ters çalışır. Yani birisi kamburluğu arttırırken, diğeri azaltır. Bu da uçağa gittiği eksende yuvarlanma momenti sağlar. Ters çalıştıkları için iki kanada ters yönlü aerodinamik kuvvet sağlarlar ki bu sebeple kanatlara herhangi bir gerilme yüklenmez (kuvvet çifti). Fakat flaplar aynı yönlü çalışırlar. Bu yüzden her iki kanadın aynı yönde kuvvete maruz kalması kanat üzerinde bir gerilme yaratırlar. Bu gerilme, moment prensibince ne kadar kısa moment koluna sahip olursa o kadar düşük olacaktır. Flapların kanat kökünde, yatırgaçların kanat ucunda yer almasının sebebi budur. Kökte yer alan flapların kanadın kırılmasına yol açacak bir kuvvet oluşturmaması hayati önem taşımaktadır. |
| | | epremsoft ADMIN
| Konu: Geri: Bu türlere gıcık oluyorum.. Ptsi 20 Tem. 2009, 06:50 | |
| :D diyecek bisey bulamiyorum | |
| | | TUAF-Tora Vaps Designer
| Konu: Geri: Bu türlere gıcık oluyorum.. Ptsi 20 Tem. 2009, 22:43 | |
| | |
| | | phantomII ADMIN
| Konu: Geri: Bu türlere gıcık oluyorum.. Salı 21 Tem. 2009, 02:24 | |
| Olur böyle şeyler arkadaşlar... Herkesin bilgisi aynı seviyede zaten olamaz... :))) | |
| | | yigitciftci ADMIN
| Konu: Geri: Bu türlere gıcık oluyorum.. Salı 21 Tem. 2009, 17:20 | |
| Iste size birer isletme bilgisi Reklam iyi mal sattirir, reklamda pireyi deve gosterirsin genede o kolpa mali sattirirsin; Arkadasta iyi reklam yapmisa ama gorulen o ki mal kolpa :) :D | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: Bu türlere gıcık oluyorum.. Çarş. 22 Tem. 2009, 16:13 | |
| Kurty...Kafana takma o yazıyı ve üzülme.. O lorti sivri'sinin mesajını önceden gördüm ve belli bir süre kalmasında sakınca görmedim.Silmemiştim oradan.. Fakat seni incitmiş anlaşılan.Hemen o yazıyı ve hatta konuyu bile silerim şimdi. Mühim olan bizler işimize daha huzurlu ve sağlam kafayla devam edelim kaptanlarım. Sevgilerimle.
DÜZENLEME: Evet kurty...Sazan'ın :D yazısı sildim ve seninkileri de düzenledim.Üyeliğin ile ilgilenme!... | |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bu türlere gıcık oluyorum.. Perş. 23 Tem. 2009, 01:35 | |
| |
| | | epremsoft ADMIN
| Konu: Geri: Bu türlere gıcık oluyorum.. Perş. 23 Tem. 2009, 02:27 | |
| Pilot Hocama bak heryerde eli var haa :D | |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Bu türlere gıcık oluyorum.. Perş. 23 Tem. 2009, 08:42 | |
| |
| | | | Bu türlere gıcık oluyorum.. | |
|
Similar topics | |