Tüm VAPS camiasına iyi günler. Bazılarının uçak boyamak isteyip "nasıl yapılacağını bilmiyorum" diyor. Umarım bu konu onlara yardım eder. Bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.
1- Öncelikle DXTBmp, Photoshop (Bilmeyenler için başka bir programda olabilir.) ve boyuyacağımız uçağın texture klasörü olmalıdır.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]2- Boyuyacağımız uçağın texturee klasörüne girelim.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]3- Değişmesi gereken textureleri DXTBmp ile açalım.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]4-Sol üst köşeden File>Save As>24 Bit BMP image seçelim.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]5- Masaüstüne kaydedelim.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]6- Masaüstüne kaydettiğimiz dosyayı photoshop ile açalım.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]7- İstediğimiz değişikliği yaptıktan sonra Save As deyip kaydedelim diyelim.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]8- Kaydettiğimiz dosyayı DXTBmp ile açalım.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]9- File> Save As> Extended Bitmap diyelim.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]10- Resimdeki gibi yapalım.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]11- Kaydettiğimiz Dosyayı texture klasörüne atalım.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]NOT: Tüm texturelere bu işlem uygulanmalıdır.Umarım yararlı olmuştur.