Facebook |
|
VAPS following countries: ( Since 28.01.2014 )
|
Sosyal yer imi |
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi lütfen paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi saklayın ve paylaşın |
|
|
| freeware airbus a340-300 ils sorun | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Recep ÇALKAN Pilot-3
| Konu: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 20:38 | |
| Öncelikle hayırlı akşamlar.. Nette araştırdığım ve ücretsiz bir airbus a340-300 uçağı buldum.. Deneme amaçlı Antalya-İzmir arası uçuş planladım ve bana ATC 34 nolu piste ILS iniş yapmamı söyledi yalnız radyo panelini açamıyorum kamerayı radyo paneline doğru çevirdiğimde misal 34 nolu pistin ILS kodu 110.30 ben yalnızca `30` olan yeri değiştirebiliyorum `110` olan yer aktif edemiyorum yani numarayı değiştiremiyorum sanırım bir dosya eksikliği var sizce bu sorunu giderebilirmiyim yardımlarınızı bekliyorum. Saygı ve sevgilerimle.. | |
| | | d-mod Vaps-Supervisor
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 21:48 | |
| sizin yaşadığınız sıkıntıyı ilk başta bende yaşamıştım ama sonra nedenini buldum dosya eksikliği değil.radyo panelinde frekans ayarlama düğmesi varya orda üst üste iki tane yuvarlak düğme vardır alttakine doğru fareyi yaklaştırırsan 110 olan yer değişir üsttekide zaten sizin dediğiniz gibi 30 olanı değiştirir ama şunu söylim hocam vc'de onu yapmak sıkıntı oluyor girdiğiniz rakam tam görünmüyor o yüzden shift+2 yaparak daha rahat girersiniz... bir deneyin olmazsa resimli tekrar anlatırım. | |
| | | Recep ÇALKAN Pilot-3
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 21:51 | |
| hocam sihft+2 de radyo paneli malesef çıkmıyor sorun da orada ::) dediğiniz gibi diğer türlüde ekran görünmüypr küçük bir resimle anlatırsanız eğer tam anlayamadım daha yardımcı olmuş olursunuz teşekkürler şimdiden | |
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 22:12 | |
| shift+2 de neden radyo paneli çıkmıyor o konuda yardımcı olamam ama ils ayarlamasında aşağıdaki resimde elimden geldiğince göstermeye çalıştım.siyah okla gösterdiğim dıştaki yuvarlak 110 ları ayarlıyor.kırmızı okla gösterdiğim ise 30 ları ayarlıyor hocam. | |
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 22:21 | |
| hocam onu biliyorum anlatmak istediğim siyah okla gösterdiğiniz yerdeki yuvarlak düğme işlevsiz yani sol taraftaki numaraları değiştirememem sanırım ayrı bir panel dosyası bulup a340 dosyasına mı yapıştırmam gerek çözemedim valla | |
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 22:26 | |
| onunla ilgili dosya varsa bilemiyorum fsx in dosyalarını çok bilmiyorum normalde mause oranın üzerine gelince basınca değişir yardımcı olmadım kusura bakmayın hocam... | |
| | | Özgür Kiraz MANAGER
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 22:51 | |
| O değeri değiştirdiğinize de şükredin. Airbus uçaklarında, ILS frekansı, radyo paneli yerine MCDU (FMC diye de bilinir) üzerinden işleniyor. O radyo paneli ise yedek amaçlıdır, üzeri kapalıdır gerçekte.
Bir de İzmir'e 34 numaralı pist diyorsa ATC, bence o tasarımı değiştirin. İzmir'in iki pisti var, 16L/34R (aktif olan pisttir ve kullanılan ILS kod/frekans, bu pistlere ait) ve 16R/34L (yedek pist, taksi için kullanılıyor çoğu zaman). Bir tavsiye sadece. | |
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 22:57 | |
| önemli değil d-mod hocam uğraş verdiniz sağolun.. Özgür hocam dediğim pist güneye bakan pist 34R olabilir doğrudur yalnız mcdu suz defaultlarda olduğu gibi GPS li bir uçak default a321 panelinin aynısı yalnız gaz pedalı 2 li değil 4 motor olduğu için 4 kollu | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Çarş. 24 Ağus. 2011, 23:32 | |
| Recep hocam; Alttaki resim,VapsPAN_A340 Panel tasarımızdan alınmadır. " 1" ile gösterilen butonun (iyice bakarsanız) sağ- sol taraflarında ikişer adet "+" ve "-" işaretler var. Dış taraftakiler SOL ILS numaralarını, iç taraftakile SAĞ küsuratlı ILS numaralarını değiştirir. Çok ince ayar yapmak gerekiyor. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Şayet değişmiyor ve hata da sabşitse dosyada değilde , panel XML dosyasındaki verilerde eksiklik vardır. Bunu yapmanız olanaksız. O takdirde, şu anda elinizdeki Panel klasörünü çöpe atın! ve alttaki linkten HALİS mi halis VAPS MALI, TÜRK malı bizim A340 panelini indirin!.. TCAS var!, Cabin, pilot ve hostes sesleri var!,.. var da var!..Herşey var. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun Cuma 26 Ağus. 2011, 20:35 | |
| hocam biliyorum bu emeğinizi fsx için kullanmak istemiştim ama napalım fs 2004 e yavaş yavaş geçiş yapacağız artık | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: freeware airbus a340-300 ils sorun C.tesi 27 Ağus. 2011, 01:18 | |
| Recep hocam, A340_VapsPAN'ı FsX'te bir deneyin. Bakarsınız tutar!.. Hani nasreddin hocanın deyimiyle; Ya tutarsa? | |
| | | | freeware airbus a340-300 ils sorun | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |