Facebook |
|
VAPS following countries: ( Since 28.01.2014 )
|
Sosyal yer imi |
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi lütfen paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde VAPS adresi saklayın ve paylaşın |
|
|
| TCAS Açmak B737? | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
mertkarslioglu Pilot-4
| Konu: TCAS Açmak B737? Cuma 17 Haz. 2011, 16:02 | |
| Arkadaşlar cahilliğime verin acaba B737 nin TCAS tuşu nerde acaba :) acmak için | |
| | | pilot MANAGER
| Konu: Geri: TCAS Açmak B737? Cuma 17 Haz. 2011, 16:17 | |
| Herşeyi devletten beklemeyin kaptanlarım. İlk mesajı yazacak olan kaptanımız, mesajına SORU ile başlaması gerekecek sanırım..
En son pilot tarafından Ptsi 27 Haz. 2011, 03:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
| | | ÇAĞATAY ARSLAN Pilot-2
| Konu: Geri: TCAS Açmak B737? Cuma 17 Haz. 2011, 16:24 | |
| Pilot hocam soruyla başlamanız gerekiyor derken uçağın default veya payware uçağı olup olmadığını sormamızı istediniz sanırım:) | |
| | | Kaan Özgel Global MODERATOR
| Konu: Geri: TCAS Açmak B737? Cuma 17 Haz. 2011, 16:27 | |
| Hocam ilk olarak: Orjinal adı Traffic Alert and Collision Avoidance System’dir. Kokpitte bulunan radar gibi bir ekran üzerinde, istenilen mesafe içindeki uçaklar yönleri ve göreceli olarak yükseklikleri ile çeşitli renklerde gösterilir. İkinci Olarak default uçaklarda benim bildiğim main panel'de 3'lü bir yuvarlak vardır oradan açılır ariane,pmdg gibi uçaklarda'da aynıdır Ayrıca:offline uçarken ai traffic'i tcas'te görmek için PMDG menüsünden styles'a, oradan da various kismina girin. en üstte TCAS seçenegi var, onu FS2004 internal olarak seçin. böylece fs içindeki trafigi görürsünüz.
online uçarken ise bu seçenegi FSUIPC olarak isaretleyin. böylece online trafigi görürsünüz.
| |
| | | mertkarslioglu Pilot-4
| Konu: Geri: TCAS Açmak B737? Cuma 17 Haz. 2011, 16:42 | |
| - Kaan Özgel demiş ki:
- Hocam ilk olarak:
Orjinal adı Traffic Alert and Collision Avoidance Systemdir. Kokpitte bulunan radar gibi bir ekran üzerinde, istenilen mesafe içindeki uçaklar yönleri ve göreceli olarak yükseklikleri ile çeşitli renklerde gösterilir. İkinci Olarak default uçaklarda benim bildiğim main panel'de 3'lü bir yuvarlak vardır oradan açılır ariane,pmdg gibi uçaklarda'da aynıdır Ayrıca:offline uçarken ai traffic'i tcas'te görmek için PMDG menüsünden styles'a, oradan da various kismina girin. en üstte TCAS seçenegi var, onu FS2004 internal olarak seçin. böylece fs içindeki trafigi görürsünüz.
online uçarken ise bu seçenegi FSUIPC olarak isaretleyin. böylece online trafigi görürsünüz.
Hocam o tuş bana lazım işte acaba bir fotoğrafını çekip upload edebilimisiniz :) anlamadım tam nerde çünkü bu arada ifly 737 için lazım :) | |
| | | Özgür Kiraz MANAGER
| Konu: Geri: TCAS Açmak B737? Cuma 17 Haz. 2011, 17:57 | |
| Pedestal ekranında Mert hocam. Pedestal, radyo frekanslarını ayarladığınız bölümdür aynı zamanda. TA ifadesiyle (Traffic Alert) gösterilir, sağa-sola doğru dönen bir düğme. Sağa doğru 3 tur (belki 4) çevirince ND (navigation display) ekranında TA Only seçeneğiyle açıldığı anlaşılıyor. Vakit bulursam resmini de göstereyim ama arayarak bulabilirsin. iFly ile trafik yaşamadım ama Wilco 737'de sesli uyarı veriyor. Lakin vaps panellerde bu özellik var ve ücretsiz. Denemedim ama FS2004 için | |
| | | mertkarslioglu Pilot-4
| Konu: Geri: TCAS Açmak B737? Cuma 17 Haz. 2011, 19:29 | |
| - Özgür Kiraz demiş ki:
- Pedestal ekranında Mert hocam. Pedestal, radyo frekanslarını ayarladığınız bölümdür aynı zamanda.
TA ifadesiyle (Traffic Alert) gösterilir, sağa-sola doğru dönen bir düğme. Sağa doğru 3 tur (belki 4) çevirince ND (navigation display) ekranında TA Only seçeneğiyle açıldığı anlaşılıyor. Vakit bulursam resmini de göstereyim ama arayarak bulabilirsin. iFly ile trafik yaşamadım ama Wilco 737'de sesli uyarı veriyor. Lakin vaps panellerde bu özellik var ve ücretsiz. Denemedim ama FS2004 için Ya galiba PMDG 747 yle aynı yerde simulatore girince bakarım pek araştırmadım teşekkürler arkadaşlar | |
| | | | TCAS Açmak B737? | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |