| THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] | |
|
+44mfy27 Hasan Uğuz HuseyinBerker sami caskurlu batu1993 Sedat Yıldırım Yakup Karakas osmantorer ahmet44 batu1414 erdener tamer40 mehmedözdemir malioguduc Mertcan UZER birand Deniz Can ünsal_satar musallat258 ilkerus sotisvolanis göksel caglayan Onur Aşkın Salih BAŞPINAR caner kaptan astana Kubilay semih4646 BurakYilmaz Tufan KORKMAZ Tamer Öztürk basay71 Sedat Özgür Kiraz Mert Irtem mertkarslioglu Emre Kaan Özgel Özmen ÜNAL pilot Hakan Kaptan Recep ÇALKAN boeing737 memo1998 48 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
memo1998 Co.Master Pilot
| Konu: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Çarş. 25 Mayıs 2011, 16:13 | |
| Ve sonunda boyamaların sonuna geldikk :) Paketin içinde TC-JRM "Afyonkarahisar TC-JRN "Sarıyer" TC-JRO "Uludağ" TC-JRO Euroleague "Uludağ" TC-JRP "İsimsizdir" TC-JRR "İsimsizdir" Model : IFDG A321-321Engine : International Aero Engines (IAE) V2500 Linkler : Sadece texture&Only texture Linkleri Görmek İçin lütfen MESAJ yazınız!Please enter the message link and password to view! Full paket&Full package : Linkleri Görmek İçin lütfen MESAJ yazınız!Please enter the message link and password to view! Resimler :TC-JRM TC-JRN TC-JRO TC-JRO Euroleague TC-JRP TC-JRR Kazasız kırımsız uçuşlar :) | |
|
| |
boeing737 Pilot-1
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Çarş. 25 Mayıs 2011, 17:13 | |
| Hocam ellerinize sağlık muhteşem olmuş.Çalışmalarınızın devamını dilerim. | |
|
| |
Recep ÇALKAN Pilot-3
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Çarş. 25 Mayıs 2011, 17:25 | |
| emek var bunda emekk sağolasın memo kaptanım rabbim gözlerine zeval vermesin ::) | |
|
| |
Hakan Kaptan Pilot-1
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Çarş. 25 Mayıs 2011, 21:30 | |
| Sunum icin tesekkürler. Cok hos görünüyor. Emeginize saglik | |
|
| |
pilot MANAGER
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Perş. 26 Mayıs 2011, 04:24 | |
| Mehmetcan hocam, Şimdi Kaan Özgel hocamızın etekleri tutuşacak işte!.. TC-JRO Euroleague için : https://vaps.hooxs.com/t1582-a321-turkish-airlinesnew-tailNa'palım bu işlerde PİŞTİ olmakta var!. Boyamaların mükemmel Mehmetcan. Ellerine gözlerine sağlık. Teşekkürler ve (+)lar ŞELALE olsun!..3. resimdeki gemiler sefer yapıyor değil mi Mehmetcan?.. | |
|
| |
Özmen ÜNAL Air Marmara-VA Gn.Manager
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Perş. 26 Mayıs 2011, 07:50 | |
| Emeğine sağlık hocam. Süper bir çalışma
| |
|
| |
memo1998 Co.Master Pilot
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Perş. 26 Mayıs 2011, 08:19 | |
| Hehe gemiler sefer yapıyor hocam :) Herkese teşekkürler ayrıca sıradaki boyama çalışmamı da açıklayayım Onurair A320 :) | |
|
| |
pilot MANAGER
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Cuma 27 Mayıs 2011, 01:12 | |
| - memo1998 demiş ki:
- Hehe gemiler sefer yapıyor hocam :) Herkese teşekkürler ayrıca sıradaki boyama çalışmamı da açıklayayım Onurair A320 :)
Ooo!..Muhteşem hocam. Hangi firmadan geliyor, Onur?..IFDG, de!.. Bu arada BEN, sadece texture isterim .. | |
|
| |
Kaan Özgel Global MODERATOR
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Cuma 27 Mayıs 2011, 15:28 | |
| | |
|
| |
pilot MANAGER
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] C.tesi 28 Mayıs 2011, 00:57 | |
| Her zaman dediğim gibi, en önemlisi sizin geleceğiniz, dersleriniz Kaan hocam. Bu bir hobi.. olsa da olur, olmasa da... geç te olabilir. Dersleriniz çok önemli..Aceleye gerek yok. Biz hep buradayız. Saygılar.. | |
|
| |
Emre Pilot-3
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Ptsi 04 Tem. 2011, 19:58 | |
| Mehmetcan Hocam emeğinize sağlık! Bir IFDG deneyim. İlk defa indiriyorum IFDG !! Vatana millete hayırlı olsun!! Saygılar..İyi çalışmalar.. | |
|
| |
Emre Pilot-3
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Ptsi 04 Tem. 2011, 20:11 | |
| Hocam bu IFDG-Wilco ne farkediyor? Orijinal aircraft'tan çok bir farkı yok. Hatta bence deafult tasarım daha sevimli ve gerçeğe yakın.(Tabi zevkler tartışılmaz ::) ) Ayrıca bu firmalar orijinal olmadığı için FSX'te fps 'yi düşürüyor. Bir değerli vaps Kaptanı bu konuda beni aydınlatırsa çok memnun olurum..
| |
|
| |
mertkarslioglu Pilot-4
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Ptsi 04 Tem. 2011, 21:41 | |
| - Emre demiş ki:
- Hocam bu IFDG-Wilco ne farkediyor? Orijinal aircraft'tan çok bir farkı yok. Hatta bence deafult tasarım daha sevimli ve gerçeğe yakın.(Tabi zevkler tartışılmaz ::) ) Ayrıca bu firmalar orijinal olmadığı için FSX'te fps 'yi düşürüyor. Bir değerli vaps Kaptanı bu konuda beni aydınlatırsa çok memnun olurum..
Farkı şuki yapımcı şirketleri farklı wilco mesela paralı uçaklar yapıyor IFDG POSKY vb leri ise parasızdir | |
|
| |
Mert Irtem WEB-Researcher
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Ptsi 04 Tem. 2011, 22:17 | |
| elinize ve fikrinize sağlık hocam çok harika olmuş | |
|
| |
Emre Pilot-3
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Ptsi 04 Tem. 2011, 22:45 | |
| Mert Hocam o açıdan değil de yani ne fark var demek istedim. Ha Wilco ha default uçak... Ne farkediyor uçağı uçururken?? Dış boyası mı daha güzel? Daha mı kolay uçuruluyor uçak?? Bu açıdan soruyorum.. | |
|
| |
mertkarslioglu Pilot-4
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Ptsi 04 Tem. 2011, 23:35 | |
| mesela default uçakların Fmc i yok paralıların var paralılarda cockpit daha gerçekçi default 737 ve örneğin ifly 737 arasında dağlar kadar fark var default uçak uçurmayı öğrenip o modeli uçurabileceğinizi düşünmeyin o kadar farklılarki dinamikler prosedürler defaultta herşeyi öğrendikten sonra tavsiyem paralılara geçmeniz o zaman gerçek uçak neymiş anlarsınız hocam :=) | |
|
| |
Emre Pilot-3
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Salı 05 Tem. 2011, 10:42 | |
| Tamam hocam anladım farkı bilgilendirme için sağolun.. | |
|
| |
Emre Pilot-3
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Salı 05 Tem. 2011, 14:16 | |
| Ya ifly 737NG'ye baktım da default panel ile hemen hemen aynı.. Bir tek wilco'da default airbus ile çok farkediyor. Onun dışında dış görüntüde de pek fark yok.. Ama çok pahalı.. En ucuz nereden bulunur bu uçaklar bilen var mı?? | |
|
| |
mertkarslioglu Pilot-4
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Salı 05 Tem. 2011, 15:07 | |
| Malesef öyle değil default da cockpit oldukça basite indirgenmiş ama paralı olanlarda overhead panel dahil bütün herşey gerçeğiyle aynı | |
|
| |
Özgür Kiraz MANAGER
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Salı 05 Tem. 2011, 16:38 | |
| - Emre demiş ki:
- Mert Hocam o açıdan değil de yani ne fark var demek istedim. Ha Wilco ha default uçak... Ne farkediyor uçağı uçururken?? Dış boyası mı daha güzel? Daha mı kolay uçuruluyor uçak?? Bu açıdan soruyorum..
Wilco serisi ile sayısız uçuş yaptığımdan kısaca anlatayım: 1. Dış boyamalar, daha güzel oluyor. 2. Airbus serilerinde MCDU (Boeing serisinde FMC diye geçer) bulunur. Diğer adı uçuş bilgisayarıdır. Uçuş rotanızdan tutun, nerede alçalacağınız, nerede yükseleceğiniz, kalkış/iniş, seyir ve yaklaşma hızlarınızın ne olacağı, belli noktalarda irtifanızın ne olacağı, ne kadar yakıt kalacağı gibi bilgiler burada bulunur. Pilotların en büyük yardımcısıdır. En önemlisi rota, kafanıza göre orada burada uçamazsınız. Nasıl ki her taraf tarla bile olsa mecburen yoldan gidiyorsunuz, bu iş de öyledir. Tamam, FS9 veya FSX'te uçuş planı yapabilirsiniz ama gerçek hayattakiyle tutmuyor. Airac ile bunları da güncel tutabiliyoruz. 3. Konuşan bir yardımcı pilot (1000, 500, 400, 300, 200, 100 ve 10'ar 10'ar altı gibi irtifalarda). 4. TCAS paneli. Havada diğer uçakların yönünü ve yükseltilerini gösterir. 5. Rotanızı düzgün ayarlarsanız T/D (Top of Descent yani inişe başlayacağınız nokta) noktasına varmadan 20 nm önce simulatörü durdurur. Uzun süreli uçuşlarda faydasını görebilirsiniz. Gece yatıp sabah devam ettiğim uçuşlarımda çok yararlı oldu. Ama bilgisayar fena dağılıyor beklemekten, ona yapacak bir şey yok ::) Konuşan yardımcı pilot ve TCAS panelleri, Türkçe olarak Airbus serileri için Vaps'ta var. Ama FS9 kullanıcıları için | |
|
| |
Emre Pilot-3
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Salı 05 Tem. 2011, 17:01 | |
| Özgür Hocam tam da bu bilgileri istiyordum ben de.. Kullanan biri olarak anlatmanız daha iyi oldu. Teşekkür ederim ilginize. Bir de paneller daha mı kompleks yapıda ? Eğer öyle ise çok fark ediyor mu default panel ile? Hazır kullanan birini bulmuşken kaçırmayayım Tavsiye eder misiniz almamızı?? | |
|
| |
Sedat Pilot-4
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Salı 05 Tem. 2011, 18:50 | |
| muhteşem olmuş.Çalışmalarınızın devamını dilerim. | |
|
| |
basay71 Pilot-4
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Çarş. 06 Tem. 2011, 12:43 | |
| ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş | |
|
| |
Özgür Kiraz MANAGER
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Çarş. 06 Tem. 2011, 18:00 | |
| - Emre demiş ki:
- Özgür Hocam tam da bu bilgileri istiyordum ben de.. Kullanan biri olarak anlatmanız daha iyi oldu. Teşekkür ederim ilginize. Bir de paneller daha mı kompleks yapıda ? Eğer öyle ise çok fark ediyor mu default panel ile? Hazır kullanan birini bulmuşken kaçırmayayım Tavsiye eder misiniz almamızı??
Aslında çok da kompleks değil. FSX için konuşayım: FSX'teki varsayılan A321, ND (yani navigation display) ekranında, GPS'ten aldığı verileri gösterir. Burada ise MCDU ekranından (Shift + 5 ile açılır) Init kısmına girin, Align IRS yazan yere tıklayın, uçağın gerçekçilik seviyesine göre 1 ile 7 dakika arasında (orta seviyede 1 dakika, zor seviyede ise 7 dakikada yani gerçek hayattaki süresinde) ND ekranı açılır. Beginner, yani başlangıç seviyesini seçerseniz Align IRS yapmanıza gerek yok, uçak, motorları çalışır bir halde ve IRS tanımlanmış olur. Ben genelde orta seviyeyi seçiyorum, 7 dakika beklemek zoruma gidiyor. Siz bilirsiniz. Wilco fena değil ama daha iyisi mutlaka vardır. Bence FS9'a geçip Vaps Panel kullanın. Türkçe olduğu için rahat edersiniz de | |
|
| |
Emre Pilot-3
| Konu: Geri: THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] Çarş. 06 Tem. 2011, 18:22 | |
| Özgür Hocam çok sağolun. İnanın açıklamalarınızın çok yardımı oldu. Bir de siz FSpassengersX kullanıyorsunuz sanırım. Ben de pilotlukta kariyer yapmak istiyorum da nereden temin edebilirim? | |
|
| |
| THY A321_IFDG Series released! [FSX&FS2004] | |
|